Ne vazhdim te planit vjetor te aktiviteve sportive qe DAR Shkoder se bashku me QKF zhvillojne si pjese e aktiviteteve jashteshkollore sipas  Udhezimit 25 te fillim vitit shkollor,me datat 16 dhe 17 shkurt ne ambjentet e QKF Shkoder u zhvillua faza e dyte e "Kampionatit Kombetar te Shahut mes shkollave 9 vjecare" te DAR Shkoder.
Pas zhvillimit te fazes se pare ,ne fazen e dyte fituesit  e shkollave u perballen ndermjet tyre me shume  ndeshje te bukura e me rivalitet.
Ne kete kampionat moren pjese 36 shkolla publike e jo publike  me rreth 200 nxenes djem e vajza te ndare ne tre kategori sipas klasave
Nxenesit u ndeshen me njeri-tjetrin sipas nje shorti te mirepercaktuar e u gjykuan nga gjyqtare profesioniste.
Fituesit e tre kategorive djem e vajza do marrin pjese ne fazen e trete finale ne nivel kombetar.
Ky aktivitet u mbeshtet nga Federata Shqiptare e Shahut qe ne bashkepunim me MAS po implementojne programe te reja per nxitjen e Sportit  te Shahut ne shkollat tona.
Aktiviteti u monitorua nga perfaqsues te DAR e QKF dhe u pasqyrua ne mediat lokale.
Puna e shkollave dhe e mesuesve te Edukimit Fizik ishte ne nivele shume te mira.
 Me poshte ju njohim me  fituesit  sipas kategorive, shkollat dhe foto nga ditet e aktivitetit
        VAJZA  Klasa 4-5                      VAJZA Klasa 6-7                         VAJZA Klasa 8-9
 
 1- Sonila Vuçaj "Skenderbeg"  1-Xhuliana Deda "Cor Jezu"  1-Xhoana Preçaj "Z.Krishtit" 
 2- Ledia  Kraja  "I:Qemali"          2-Antonela Lulani "Skenderbej" 2-Kristela Loci      "Ali Laçej"
 3- Gjorgjina Papleka "N. Mazi"    3-Sara Kola     "Mati Logoreci"  3-Desara Trekalata "Gj Ndoci"
 
       DJEM Klasa 4-5                        DJEM Klasa 6-7                      DJEM Klasa 8-9
                          
1-Dejan Neziri "I.Qemali"        1-Erion Vogli "B.Kadia"      1-Lambion Salihaj "H.R.Pasha"
2-Stivi Nika "B:Kadia"               2-Driti  Hoxha  "I.Qemali"      2-Eris Vuçaj  "Skenderbej"
3-Gazmir Basha "N:Mjeda"        3-Arlind Kukiqi  "S.Halili"       3-Benard Marashi "Austriake"

KLIKO KETU PER : FOTO NGA KAMPIONATI I SHAHUT MES SHKOLLAVE 9 VJEÇARE FAZA E DYTE